Dýňové torteliny

19:27

Konečně jsem se dostala k sepsání receptu na tortelinky, které jsem vařila před pár týdny, a už jsem je tu na blogu zmiňovala. Jestli máte rádi dýni a nevadí vám delší čas strávený v kuchyni, určitě se do jejich výroby pusťte. Na to, že téměř nejím bezmasá jídla, mi tyhle těstoviny opravdu moc chutnaly.



Podotýkám, že podle tohohle receptu dostanete skutečně domácí těstoviny. Těsto určitě nebude chutnat jako to, které znáte z těch opravdu italských. Na ty byste museli určitě použít semolinu a možná i trochu změnit postup. Tyhle těstovinky spíše připomínají pelmeně, jsou hutnější a prostě trošku jiné, než ty italské. Což není vůbec na škodu, jen bych tohle těsto nepoužila, pokud bych chtěla dosáhnout skutečně "italského" výsledku.

Recept pochází z kuchařky Lidlu od Romana Pauluse. Možná si pod recepty z Lidl kuchařky představujete nějaké hrůzy ala Láďa Hruška, ale nedejte na předsudky, kniha je plná zajímavých receptů, tenhle nebyl první a určitě ani poslední, který jsem vyzkoušela.

A tady už je samotný recept...

Potřebujete:
Na těsto:
125 g hladké mouky
125 g hrubé mouky
2 vejce
vodu dle potřeby (ta v původním receptu chybí, ale bez ní se těsto prostě nedá vypracovat)

Na náplň:
1 dýni hokaido
malou cibuli
rostlinný olej
sůl
čerstvě mletý pepř

Na omáčku:
40 g másla
svazek pažitky
12 cherry rajčat
ementál na posypání

Omytou dýni rozkrájíme a vydlabeme, dáme na pekáč, osolíme, opepříme, pokapeme olejem a dáme péct do trouby vyhřáté na 180°C. Pečeme do změknutí.

V míse si smícháme obě mouky, dvě vejce, lžíci oleje a trošku vody. Začínáme vytvářet těsto a postupně přidáváme vodu dle potřeby. Vypracujeme hladké těsto, které se nesmí lepit ani drolit. Těsto dáme zabalené do potravinové folie odpočívat do lednice asi na 30 minut.

V rozpáleném hrnci rozpustíme kousek másla, na kterém orestujeme najemno nakrájenou cibuli, přidáme upečenou dužinu z dýně a dusíme asi 5 minut, aby se vypařila voda.


Těsto vyválíme nebo zpracujeme ve strojku na těstoviny, z plátu vykrajujeme kolečka o průměru asi 6 cm, lžičkou na ně nandaváme dýňovou náplň, přehneme na polovinu, okraje těsta spojíme prsty a stočíme do tvaru tortelinky.

Hotové torteliny vaříme v osolené vroucí vodě, dokud nevyplavou na povrch, pouze asi 3-4 minuty. Vařte je ale až nakonec, i tady se držte pravidla, že omáčka vždycky čeká na těstoviny.

Větší část svazku pažitky nakrájíme nadrobno, zbytek na větší kousky, které použijeme na ozdobu.
Cherry rajčata překrojíme na poloviny. Na rozpálenou pánev dáme kousek másla (já použila přepuštěné, protože má lepší chuť). Přidáme trochu vody z těstovin a samotné těstoviny, pažitku a rajčata a všechno promícháme.

Servírujeme posypané většími kousky pažitky a sýrem ementál.

You Might Also Like

0 komentářů